Ρολό μοσχάρι με γέμιση από πέστο μαϊντανού

1Ω & 20'
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Όταν θέλεις να φτιάξεις ένα επίσημο γεύμα, το κρέας είναι η πρώτη σου επιλογή. Δοκίμασε αυτή τη συνταγή με την ιδιαίτερη γεύση. Όλο το μυστικό είναι στο σωστά ανοιγμένο κομμάτι κρέατος και φυσικά στο σωστό τύλιγμα.

Συστατικά

  • Για τη γέμιση πέστο: 1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • ½ φλιτζάνι καρύδια
  • ¼ του φλιτζανιού παρμεζάνα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
  • 7-8 φέτες μπέικον
  • 600 γρ. μοσχάρι κιλότο
  • Φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε το μαϊντανό, την παρμεζάνα, το σκόρδο, το σκόρδο και τα καρύδια σε ένα επεξεργαστή τροφίμων και λιώσε. Πρόσθεσε ελαιόλαδο (¼ του φλιτζανιού περίπου) και ανακάτεψε να ομογενοποιηθεί
  • Σε αντικολλητικό σκεύος φρυγάνισε το bacon, αλλά χωρίς να χάσει τελείως τα υγρά του και τον όγκο του. Άφησε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει
  • Τώρα για το κρέας. Καλό είναι να ζητήσεις από το χασάπη να σου ετοιμάσει το κιλότο για ρολό. Τι πρέπει να κάνει; Να το χτυπήσει καλά να ανοίξει όσο περισσότερο γίνεται σε λεπτό φύλλο 2-4 εκατοστών.
  • Στρώσε μεμβράνη στον πάγκο σου και στρώσε από πάνω το κρέας. Πρόσεξε τη φορά των ινών του γιατί είναι σημαντικό για το τύλιγμα.
  • Άπλωσε μια λεπτή στρώση από το πέστο σε όλη την επιφάνεια, αφήνοντας περιθώριο δύο δάχτυλα από τα άκρα.
  • Στρώσε από πάνω το bacon κάθετα με τις γραμμές που σχηματίζουν οι ίνες του κρέατος και σκέπασε όλη σχεδόν την επιφάνειά του.
  • Προσεκτικά τύλιξε το ρολό σου, πιάνοντας το από τη μία άκρη της στρώσης bacon. Τύλιξε σφιχτά και δέσε με σπάγκο σφιχτά, αφήνοντας τέσσερα δάχτυλα απόσταση από δέσιμο, σε δέσιμο.
  • Βάλε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό σκεύος με ελάχιστο ελαιόλαδο και θωράκισε το ρολό σου για ελάχιστα λεπτά από όλες τις πλευρές.
  • Στη συνέχεια μετάφερε το ρολό σε μια γάστρα με την ένωση προς τα κάτω. Ιδανικά θα πρέπει να το βάλεις πάνω σε σχάρα. Αν δεν έχεις, δοκίμασε να στρώσεις στικς από σέλερι στο σκεύος για να μην ακουμπά το ρολό κάτω.
  • Ψήσε στους 190oC για 25-30′ λεπτά. Βγάλε το κρέας από τη φωτιά και άφησε να ξελουραστεί για 10′ λεπτά πριν ξεκινήσεις να το κόβεις. Σέρβιρε με φέτες λεμόνι και ρύζι ή πατάτες φούρνου.

Tip

Πρέπει οι ίνες του κρέατος να είναι παράλληλες με το μαχαίρι σου, όταν κόψεις το ρολό σε φέτες. Έτσι θα μπορείς να κόψεις σε ωραία κομμάτια.

Read More

And More