Ρολό μοσχάρι με τυρί

2 Ώρες και 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ρολό από μοσχαρίσιο κρέας με τυρί της επιλογής σου και σκορδάτη γεύση.

Συστατικά

  • 1 ¼ του φλιτζανιού σκληρό τυρί τριμμένο (παρμεζάνα, κεφαλοτύρι κτλ)
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ βούτυρο
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (κατά προτίμηση σπάλα)
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Δενδρολίβανο ή θυμάρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Άνοιξε το κομμάτι το κρέας και άπλωσέ το να γίνει ένα μακρύ και πλατύ κομμάτι
  • Αλατοπιπέρωσε και άλειψε την επιφάνειά του με το βούτυρο
  • Γέμισε την επιφάνεια με το τυρί και τις σκελίδες το σκόρδο
  • Περίχυσε το κρέας με το χυμό λεμονιού και τα κλαράκια δενδρολίβανου η θυμαριού
  • Τύλιξε σφιχτά το κρέας να γίνει ρολό και δέστο με ένα κομμάτι σπάγκο
  • Σε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα τύλιξε το ρολό σου και ξαναδέσε το
  • Ψήσε σε μέτριο φούρνο, σε λαδωμένο ταψί για 2 με 2 ½ ώρες περίπου
  • Άφησέ το να κρυώσει καλά και ξετύλιξε το από τις λαδόκολλες. Κόψε σε φέτες και σέρβιρε…

Tip

Ζήτησε από τον χασάπη να σου ανοίξει το κρέας για ρολό

Read More

And More