Ρολό “στρόμπολι” με ομελέτα και λουκάνικο

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστή ζύμη πίτσας γεμιστή με αυγά scrambled και λουκάνικο

Συστατικά

Για το στρόμπολι:

  • 1 κ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 230 gr λουκάνικο ξεψαχνισμένο
  • 1/4 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 κ. σούπας γάλα
  • 1/4 κ. γλυκού αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 500 gr έτοιμη ζύμη για πίτσα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. cheddar
  • 1 κ. σούπας βασιλικός χιλοκομμένος

Για το ψήσιμο:

  • 1 αυγό
  • 1 κ. γλυκού νερό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά τσιγάρισε το λουκάνικο με το κρεμμύδι για περίπου οκτώ λεπτά.
  • Σε ένα μπολ χτύπησε τα αυγά με το αλάτι και μπόλικο πιπέρι.
  • Χαμήλωσε τη φωτιά, πρόσθεσε το μείγμα αυγών και συνέχισε το ψήσιμο σπάζοντας την ομελέτα με τη σπάτουλα για περίπου τρία λεπτά.
  • Αφαίρεσε από τη φωτιά και άπλωσε τα υλικά σε ένα πιάτο για να κρυώσουν.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
  • Σε ένα μπολάκι χτύπησε το αυγό με ένα κουταλάκι νερό και άπλωσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
  • Άπλωσε τη ζύμη της πίτσας και άνοιξέ τη σε ορθογώνιο σχήμα, περίπου 30×35 cm, και μετάφερέ τη στο ταψί.
  • Πασπάλισε το κέντρο της ζύμης με το μισό τυρί, από πάνω άπλωσε την ομελέτα και έπειτα πασπάλισε με το υπόλοιπ τυρί και τον βασιλικό.
  • Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψε διαγώνιες λωρίδες στη ζύμη που δεν είναι καλυμμένη με υλικά και τύλιξέ τες προς τη γέμιση.
  • Πίεσε τις λωρίδες μεταξύ τους ώστε να κολλήσουν καλύτερα και άλειψε όλη την επιφάνεια με το μείγμα αυγού και νερού.
  • Ψήσε για περίπου 20 λεπτά, άφησε να κρυώσει για 10 και κόψε σε φέτες για να σερβίρεις.

Read More

And More