Ρώσικη σαλάτα με λίγες θερμίδες

40' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Τη γνωρίζεις πολύ καλά. Άλλες φορές έχει και αρακά, αλλά πάντα σου προσφέρει αυτή την ανεπανάληπτη κρεμώδη γεύση. Κι επειδή στην Ελλάδα δεν έχουμε ανάγκη τόσων λιπαρών, αντικαθιστούμε τη μαγιονέζα με φρέσκο γιαούρτι και κάνουμε την κλασική ρώσικη πιο light από ποτέ.
140 Θερμίδες

Συστατικά

  • 2 μέτριες πατάτες
  • 4 μικρά καροτάκια
  • 1 κόκκινο μήλο
  • 1 κ.σ. καρύδια σπασμένα
  • 2 στικ σέλερι κομμένα σε κυβάκια
  • 1 κ.σ. μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά
  • 1/2 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι 2%
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κ.γ. σιναπόσπορο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάρισε τις παράτες και τα καρότα και κόψε σε ομοιόμορφα κυβάκια. Βάλε σε νερό να βράσουν ή ακόμη καλύτερα ψήσε στον ατμό για να κρατήσουν το άρωμα, το χρώμα και τις βιταμίνες του.
  • Βάλε σε μεγάλη σαλατιέρα τα βραστά λαχανικά σου, τα καρύδια, το μήλο και το σέλερι και αλατοπιπέρωσε.
  • Σε άλλο μπολ ανακάτεψε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το σιναπόσποτο και λίγο αλατοπίπερο. Μπορείς να βάλεις και 1 κ.γ. ελαιόλαδο. Ανακάτεψε καλά και περίχυσε τα λαχανικά σου.
  • Ανακάτεψε να πάει παντού η σος γιαουρτιού και σέρβιρε. Η σαλάτα αυτή είναι τέλειο συνοδευτικό για κρεατικά και κοτόπουλο.

Tip


Read More

And More