Rosti πατάτας και σελινόριζας

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ένας δίσκος από πατάτα που θα γίνει το απολαυστικότερο και ευκολότερο γεύμα που ετοίμασες ποτέ…

Συστατικά

  • 2 κιλά πατάτες για τηγάνι, καθαρισμένες
  • 1 μέτρια σελινόριζα καθαρισμένη
  • 2 κ.σούπας αλάτι
  • 1/2 φλιτζ ελαιόλαδο
  • Πιπέρι
  • Ξινή κρέμα για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Τρίψε τις πατάτες και τη σελινόριζα στον χοντρό τρίφτη.
  • Τύλιξε ανά μικρές ποσότητες σε πετσέτα κουζίνας το τρίμμα και πίεσέ το καλά να βγάλει τα υγρά του.
  • Βάλε την πατάτα και τη σελινόριζα σε μπολ και ανακάτεψε με το αλάτι και λίγο πιπέρι.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
  • Ζέστανε σε μέτρια φωτιά 3 κ.σούπας ελαιόλαδο σε τηγάνι που μπαίνει σε φούρνο. Ρίξε και άπλωσε ομοιόμορφα το μίγμα της πατάτας στον πάτο του σκεύους. Πίεσε ελαφρά με σπάτουλα.
  • Μαγείρεψε για 10 λεπτά. Με τη σπάτουλα ξεκόλλα το μίγμα από τις άκρες. Ρίξε 2 κουταλιές λάδι γύρω γύρω στις άκρες του τηγανιού. Μαγείρεψε μέχρι να ροδίσει από κάτω, περίπου άλλα 10-15 λεπτά. Ξεκόλλησε με τη σπάτουλα τις άκρες του μίγματος και βγάλτο σε πιάτο.
  • Ρίξε τις υπόλοιπες 3 κουταλιές λάδι στο τηγάνι. Βάλε το μίγμα σου πίσω στο τηγάνι από την ανάποδη να ροδίσει. Πίεσε ελαφρά με τη σπάτουλα για να ισιώσει. Ψήσε κουνώντας ελαφρά το τηγάνι για περίπου 20 λεπτά μέχρι να αρχίσει να γίνεται τραγανό. Βάλε το τηγάνι στο φούρνο για άλλα 10-15 λεπτά ώστε να ολοκληρωθεί το μαγείρεμα.
  • Βγάλτο σε πιάτο και σέρβιρέ το με ξινή κρέμα.

Tip


Read More

And More