Ρύζι με μπρόκολο και τηγανιτά αυγά

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Κινέζικο ρύζι με τηγανιτά αυγά, μπέικον και μπρόκολο

Συστατικά

  • 2 φλ. λευκό ρύζι
  • 6 φέτες μπέικον
  • 1 μπρόκολο (χωρίς τα κοτσάνια)
  • 2 κ. σούπας σόγια σως
  • 1 1/2 κ. γλυκού σησαμέλαιο
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 3 κ. σούπας φρέσκος κόλιανδρος
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κ. σούπας πίκλες
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίξε το ρύζι σε μια κατσαρόλα με 2 1/2 κούπες νερό σε μεσαία προς δυνατή φωτιά και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός σκέπασε, μείωσε τη θερμοκρασία και άσε να μαγειρευτεί για περίπου έξι λεπτά.
  • Χαμήλωσε τελείως τη φωτιά και βράσε για άλλα 12 λεπτά.
  • Αφαίρεσε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σκέπασε με μια πετσέτα.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ψήσε το μπέικον κομμένο σε φέτες για δέκα λεπτά.
  • Μόλις ετοιμαστεί, βγάλε το μπέικον από το τηγάνι και στη θέση του βάλε το μπρόκολο σε μικρές φουντίτσες και μαγείρεψέ το σε δυνατή φωτιά.
  • Πρόσθεσε στο μπρόκολο 3/4 της κούπας νερό και βράσε μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
  • Ανακάτεψε μέσα τη σόγια σως και το μισό κουταλάκι σησαμέλαιο και βγάλε από τη φωτιά.
  • Σε ένα άλλο τηγάνι ζέστανε το υπόλοιπο σησαμέλαιο σε δυνατή φωτιά και τηγάνισε τα αυγά.
  • Σέρβιρε σε μπωλ το ρύζι ανακατεμένο με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, πίκλες, μπέικον και κόλιανδρο και από πάνω ένα αυγό.

Tip


Read More

And More