Ρυζόγαλο με καστανό ρύζι

15 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Το ρυζόγαλο είναι μια χαμηλού κόστους αλλά πλήρης σε θρεπτικά συστατικά συνταγή! Εδώ το φτιάχνουμε με καστανό ρύζι γιατί αγαπάμε τους καλούς υδατάνθρακες!

Συστατικά

  • 1,5 φλιτζ. καστανό ρύζι βρασμένο (κρύο)
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • 1 κ.σούπας βούτυρο
  • μισό κουτ. γλυκού κανέλα
  • 2 κ.σούπας μέλι
  • 1 μπανάνα (μισή λιωμένη, μισή κομμένη σε φετούλες
  • Για το σερβίρισμα
  • αποξηραμένα φρούτα (σύκα), ξηρούς καρπούς, λίγο μέλι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μικρή κατσαρόλα βάλε το ρύζι, το γάλα, το βούτυρο και την κανέλα σε χαμηλή φωτιά. Άφησέ το να σιγοβράσει, ανακατεύοντας αν χρειαστεί.
  • Ρίξε μέσα τη λιωμένη μπανάνα και το μέλι και μαγείρεψε για περίπου 1 λεπτό μέχρι να πήξει.
  • Χώρισε το ρυζόγαλο σε δύο μπολ ή βαθιά πιάτα.
  • Σέρβιρε βάζοντας από πάνω τις φέτες μπανάνα, αποξηραμένα φρούτα ψιλοκομμένα και τους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σου.

Tip

Περίχυσε με λίγο έξτρα μέλι αν θέλεις το ρυζόγαλό σου πιο γλυκό. Είναι ιδανικό για πρωινό.

Read More

And More