Σαλάτα αμβροσία με εσπεριδοειδή

15 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Η… light εκδοχή μιας σαλάτας-αμβροσία χωρίς μαγιονέζα αλλά με πολλά αρώματα και το μοναδικό συνδυασμό πράσινων λαχανικών και εσπεριδοειδών!
Θερμίδες: 110

Συστατικά

  • μισό φλιτζ.καρύδα τρίμμα
  • 2 φλιτζ. ανάμικτα εσπεριδοειδή σε κομμάτια (πορτοκάλι, μανταρίνι, γκρέηπφρουτ)
  • 1 λάιμ
  • Το χυμό μισού πορτοκαλιού
  • 1/4 κ.γλυκού αλάτι
  • 1/4 κ.γλυκού πιπέρι
  • 3 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 400 γραμ. ανάμικτα πράσινα λαχανικά για σαλάτα (σπανάκια, μαρούλια, ρόκα κλπ)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ψήσε την καρύδα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Η καρύδα καίγεται εύκολα γι’ αυτό στα 2 λεπτά έλεγξε το φούρνο.
  • Ξύσε τη φλούδα του λάιμ (χρειάζεσαι μισό κουταλάκι ξύσμα) και στύψ’ το κρατώντας 2 κ.σούπας από το χυμό του.
  • Βάλε σε σαλατιέρα το χυμό του λάιμ και του πορτοκαλιού και ανακάτεψέ τα με το αλάτι και το πιπέρι.
  • Ρίξε λίγο λίγο το λάδι ανακατεύοντας καλά.
  • Ρίξε τα σαλατικά και ανακάτεψε να πάει παντού το dressing.
  • Πασπάλισε με την καρύδα και πρόσθεσε τα εσπεριδοειδή.

Tip

Για να κάνεις τη σαλάτα σου ακόμη πιο περιεκτική και... γιορτινή πρόσθεσε και λίγο ρόδι!

Read More

And More