Σαλάτα καλαμπόκι με παντζάρι

20' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Σαλάτα με ξεχωριστό άρωμα και έντονη γεύση από αφράτο καλαμπόκι και παντζάρια. Μια συνταγή που θα διευρύνει τους καλοκαιρινούς γευστικούς σου ορίζοντες.

Συστατικά

  • 2 ολόκληρα καλαμπόκια καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
  • 8 μικρά γουλιά από πατζάρι (περίπου μισό κιλό) καλά πλυμμένα
  • Ελαιόλαδο
  • 1-2 κ.σ. φύλλα φρέσκου βασιλιοκύ & λίγες κορυφές ακόμη για σερβίρισμα
  • Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε νερό σε μια μέτρια κατσαρόλα να βράσει. Αλάτισε και ρίξε τα καλαμπόκια για περίπου 4 λεπτά να μαλακώσουν. Βγάλτα με τρυπητή κουτάλα σε πιάτο.
  • Ρίξε στο νερό τα πατζάρια και σιγόβρασε με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπιούνται με μαχαίρι, περίπου 30′-35′ λεπτά.
  • Στράγγισέ τα και άφησέ τα να κρυώσουν. Καθάρισέ τα και κόψτα στη μέση ή σε τέταρτα.
  • Καθάρισε και το καλαμπόκι και κράτα μόνο τον καρπό.
  • Βάλε το καλαμπόκι και το παντζάρι σε μπολ και περίχυσε με λίγο ελαιόλαδο. Αλατοπιπέρωσε και ρίξε το βασιλικό.
  • Σέρβιρε με κορυφές βασιλικού για γαρνιτούρα.

Tip

Αν δεν βρίσκεις μικρά παντζάρια, δοκίμασε μικρές πατατούλες.

Read More

And More