Σαλάτα καρπούζι με ρούμι και μέντα

20' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια σαλάτα με ρούμι και μέντα για να απολαύσεις το παγωμένο καρπούζι. Ειδικά αν το καρπουζάκι σου δεν είναι τόσο γινωμένο και γλυκό, αυτή η επιλογή είναι απολαυστική.

Συστατικά

  • 1/2 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
  • 2 κ.σούπας χυμό λεμόνι
  • 2 κ.σούπας καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σούπας ρούμι
  • 1/4 κ.γλυκού αλάτι
  • 2 κ.σούπας ψιλοκομμένα φύλλα μέντας
  • 2,5 κιλά καρπούζι παγωμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε καλά το λεμόνι, τη ζάχαρη, το ρούμι και το αλάτι.
  • Με το ειδικό εργαλείο, κάνε μπαλάκια την ψίχα του καρπουζιού χωρίς όμως τα κουκούτσια. Αν δεν έχεις το εργαλείο κόψε το καρπούζι σε κύβους.
  • Ρίξε την ψίχα από το καρπούζι στο μπολ με το χυμό. Πασπάλισε με την μέντα και το ξύσμα και ανακάτεψε απαλά.
  • Σέρβιρε αμέσως ή φύλαξέ το για 2 ώρες στο ψυγείο.

Tip


Read More

And More