Σαλάτα κινόα με ψημένα αμύγδαλα

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Η κινόα έχει μια ιδιαίτερη γεύση, γι’ αυτό άλλωστε και επικρατεί στις διατροφικές μας συνήθειες. Συνδυάζεται με κολοκύθι, πιπεριά σέλινο και αμύγδαλα για αντιοξειδωτικό αποτέλεσμα.
Θερμίδες: 281/ μερίδα

Συστατικά

  • 1/4φλ. αμύγδαλα
  • 1/2φλ. κινόα
  • 4κ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλόκομμένες
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1/8κ. γλυκού πιπέρι κόκκινο
  • 1κ. γλυκού φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι χοντρό
  • 1 κολοκύθι κομμένο σε φέτες
  • 1 σέλινο κομμένο σε κύβους
  • 1/2 λάιμ

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C
  • Ψήσε τα αμύγδαλα για 7 λεπτά.
  • Ξέπλυνε την κινόα με κρύο νερό και στράγγιξέ την καλα.
  • Άναψε το μάτι σε μέτρια ένταση και τοποθέτησε πάνω ένα τηγάνι.
  • Πρόσθεσε 2κ. γλυκού ελαιόλαδο, την πιπεριά, το σκόρδο, τα κρεμμύδια και το πιπέρι.
  • Μαγείρεψε για 5 λεπτά.
  • Πρόσθεσε στο τηγάνι την κινόα, το θυμάρι, 1φλ. νερό και το χοντρό αλάτι.
  • Άφησέ τα να πάρουν μια βράση, μείωσε την ένταση και κάλυψέ τα για 7 λεπτά για να σιγοβράσουν.
  • Πρόσθεσε το κολοκυθάκι, κάλυψέ τα ξανά και βράσε για 5 – 8 λεπτά, μέχρι να γίνει τρυφερή η κινόα.
  • Πρόσθεσε το σέλινο και τα αμύγδαλα και ανακάτεψε για λίγο.
  • Αφαίρεσέ το από το μάτι και πριν το σερβίρεις πρόσθεσε το λάιμ.

 

Tip


Read More

And More