Σαλάτα με φαρφάλες και σάλτσα γιαουρτιού

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Δροσερή σαλάτα ζυμαρικών με καλαμπόκι και αβοκάντο σε dressing γιαουρτιού με μυρωδικά

Συστατικά

  • 230 gr φαρφάλες
  • 1 1/2 φλ. γιαούρτι
  • 2 κ. σούπας ξύδι
  • 2 κ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • χυμός από 1/2 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 εσαλότ λιωμένο
  • 4 μικρές ντομάτες στα τέσσερα
  • 1 αβοκάντο ψιλοκομμένο
  • ψημένο καλαμπόκι από 2 ρόκες
  • 16 μπαλάκια μοτσαρέλας
  • φύλλα βασιλικού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράσε τις φαρφάλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το γιαούρτι με το ξύδι, το σχοινόπρασο, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο.
  • Σούρωσε τις φαρφάλες και μόλις κρυώσουν ανακάτεψέ τες με τη σάλτσα γιαουρτιού.
  • Πρόσθεσε το λάδι, το εσαλότ, τις ντομάτες, το αβοκάντο, το καλαμπόκι, τη μοτσαρέλα και τον βασιλικό και ανακάτεψε.
  • Πρόσθεσε αλατοπίπερο και σέρβιρε όσο είναι κρύο.

Read More

And More