Σαρακοστιανή σαλάτα με ψητά καλαμαράκια

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Δροσερή σαλάτα με βαλεριάνα, τραγανό αγγούρι και τρυφερό καλαμάρι στο γκριλ

Συστατικά

  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο + έξτρα για το σερβίρισμα
  • 500 gr καλαμαράκια (σώμα και πλοκάμια)
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4 κ. σούπας ξύδι
  • 1 κ. σούπας σησαμέλαιο
  • 2 μέτρια αγγούρια
  • 3 φλ. βαλεριάνα
  • 1 φλ. κόλιανδρος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε την γκριλιέρα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και λάδωσε την επιφάνειά της.
  • Πλύνε και καθάρισε καλά τα καλαμαράκια, στέγνωσέ τα και πρόσθεσέ τα σε ένα μπολ με μία κουταλιά λάδι και αλατοπίπερο.
  • Ψήσε τα καλαμαράκια στην γκριλιέρα για τέσσερα λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Μετάφερέ τα σε μια επιφάνεια κοπής και κόψε σε μπουκιές.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τα καλαμαράκια με το ξύδι και το σησαμέλαιο.
  • Πρόσθεσε το αγγούρι κομμένο με τον αποφλοιωτή σε φλοίδες, τη βαλεριάνα και τον κόλιανδρο και ανακάτεψε καλά.
  • Πασπάλισε τη σαλάτα με αλατοπίπερο και ράντισέ τη με έξτρα ελαιόλαδο.

Read More

And More