Σαλάτα με καλαμπόκι, σολομό, λεμόνι και πιπέρι!

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Εύκολη σαλάτα με υπέροχη γεύση και συστατικά που αγαπούν τη γραμμή σου. Πιάτο πλούσιο σε Ω3 λιπαρά, λουτεΐνη, βιταμίνη C και καψαϊκίνη που θα ενεργοποιήσουν το μεταβολισμό σου, όπως επισημαίνει και ο Δημήτρης Γρηγοράκης που βάζει την ιδέα και εμείς την εκτέλεση!

Συστατικά

  • 1 φιλέτο σολομού χωρίς την πέτσα
  • ½ φλιτζάνι καλαμπόκι βρασμένο
  • 1 μέτρια ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • Το χυμό από μισό λεμόνι
  • Αλάτι, μαύρο πιπέρι
  • 1 κ.γ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το γκριλ της κουζίνας ή του barbeque
  • Αλατοπιπέρωσε το φιλέτο σολομού και λάδωσε την επιφάνειά του με μια κουταλιά ελαιόλαδο. Ψήσε το ψάρι στο γκριλ για μερικά λεπτά (2-3′ ανάλογα με το πάχος) από κάθε πλευρά. Κατέβασε από τη φωτιά και αφού κρυώσει ελαφρά κόψε σε κυβάκια.
  • Βάλε σε μια μεγάλη σαλατιέρα μαζί με το καλαμπόκι και το κρεμμύδι. Αλατοπιπέρωσε και πασπάλισε με τον άνηθο. Τέλος, ράντισε με το ελαιόλαδο και το λεμόνι και σέρβιρε.

Tip


Read More

And More