Σαλάτα με καπνιστό σολομό

15 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ο σολομός είναι πλούσιος σε ω3 λιπαρά, συστατικά με αναρίθμητες ευεργετικές δράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό. Το σπανάκι αποτελεί ασπίδα προστασίας συνολικά για την υγεία και είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε βιταμίνες C, Κ και σε β-καροτένιο. Τα λιπαρά του σολομού συμβάλλουν στην καλύτερη απορρόφηση της «αντιοξειδωτικής» λουτεϊνης που περιέχεται στο σπανάκι, η οποία εκτός των άλλων συμβάλλει στην καλή κατάσταση του δέρματος και στην όραση. Επίσης, το κουκουνάρι είναι πλούσιο σε γ-λινολενικό οξύ, ένα ω-6 λιπαρό οξύ, το οποίο αποτελεί πολύτιμο σύμμαχο της υγείας της καρδιάς!

Μονάδες Orac 1487

Συστατικά

  • 1 μέτριο μαρούλι
  • 1 σγουρή σαλάτα
  • 10 φύλλα σπανάκι
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό
  • 3 φέτες καπνιστό σολομό
  • 1 κ.σ. κουκουνάρι
  • 4 κ.σ. cottage cheese
  • Για το ντρέσινγκ: 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • 1 κ.γλ. μαύρη ζάχαρη
  • Αλάτι & πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά του ντρέσιγκ στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα και τα αφήνουμε 1-2 ώρες στο ψυγείο
  • Κόβουμε τα πράσινα λαχανικά σε χοντρά κομμάτια σε μία μεγάλη σαλατιέρα
  • Κόβουμε το σολομό σε λεπτές μακρόστενες λωρίδες και τον προσθέτουμε στη σαλάτα
  • Πασπαλίζουμε με το κουκουνάρι, προσθέτουμε το ντρέσιγκ και ανακατεύουμε
  • Τέλος προσθέτουμε από πάνω το cottage cheese και σερβίρουμε

Tip


Read More

And More