Σαλάτα με κινόα, λάχανο και σπανάκι

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Δροσερή, χορταστική και πολύ νόστιμη. Επωφελήσου τα θρεπτικά συστατικά των ξηρών καρπών αλλά και τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες της κινόας.

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι κινόα
  • 2 φλιτζάνια φρέσκο ​​σπανάκι
  • 1 μικρό κεφάλι κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ντοματάκια κομμένα στη μέση
  • 1 κεφάλι μπρόκολο κομμένο σε μπουκετάκια
  • 2 μεγάλες γλυκοπατάτες κομμένες στη μέση
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι βαλσάμικο
  • 2 κουταλιές της σούπας ωμά κάσιους
  • 2 κουταλιές της σούπας ωμά ολόκληρα αμύγδαλα
  • θαλασσινό αλάτι και πιπέρι για γεύση

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Μαγείρεψε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  • Παράλληλα ψήσε ελαφρά το μπρόκολο και τις λυκοπατάτες στον ατμό σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε το σπανάκι, το λάχανο, την μαγειρεμένη κινόα, το μπρόκολο και τις γλυκοπατάτες.
  • Σε ένα μικρό μπολ χτύπησε ελαφρά το λάδι, το χυμό λεμονιού και το ξύδι και ρίξε τα πάνω στη σαλάτα.
  • Πρόσθεσε κάσιους και αμύγδαλα, ανακάτεψε και σέρβιρε.

Tip


Read More

And More