Σαλάτα με κινόα, ντομάτα και αγγούρι

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Πρόκειται για τη νέα πρόταση σαλάτας κουσκούς… χωρίς κουσκούς! Το κινόα είναι η νέα μόδα στην υγιεινή διατροφή και κερδίζει ολοένα και περισσότερους φανατικούς θαυμαστές. Εδώ απόλαυσέ το με ντομάτα, αγγούρι, κρεμμυδάκι και δροσερό dressing λεμονιού με άρωμα δυόσμο.

Συστατικά

  • 1/2 φλιτζάνι κινόα
  • 2 αγγουράκια καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
  • 2 ώριμες, αλλά σφιχτές ντομάτες χωρίς τη φλούδα κομμένες σε κυβάκια
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο ψιλοκομμένο
  • Το χυμό από μισό λεμόνι
  • 3-4 φυλλαράκια δυόσμο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι & πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ξέπλυνε το κινόα σε ένα σουρωτήρι και κάτω από τρεχούμενο νερό
  • Βάλε σε κατσαρόλα 1 φλιτζάνι αλατισμένο νερό να βράσει. Πρόσθεσε το κινόα, χαμήλωσε τη φωτιά στο “μισό”, σκέπασε και άφησε να σιγοβράσει 15 λεπτά περίπου
  • Στράγγιξε και άπλωσε σε ένα μεγάλο ρηχό πιάτο να κρυώσει καλά
  • Στο μεταξύ ετοίμασε τα υπόλοιπα λαχανικά, ντομάτα, κρεμμύδι  και αγγούρι και βάλε σε μια μεγάλη σαλατιέρα
  • Ανάμειξε σε ένα μικρό μπολ το λάδι με το λεμόνι. Κοπάνισε ελαφρά το δυόσμο και ρίξε μέσα στο λάδι. Άφησε σκεπασμένο στο ψυγείο να πάρει άρωμα, όσο κρυώνει το κινόα
  • Ανάμειξε το κινόα, αφού έχει κρυώσει τελείως με τα υπόλοιπα λαχανικά σου
  • Βγάλε το dressing από το ψυγείο, αφαίρεσε το δυόσμο και περίχυσε τη σαλάτα σου. Σέρβιρε

Tip

Διατήρησε στο ψυγείο, χωριστά τη σαλάτα από το dressing για 2 ημέρες

Read More

And More