Σαλάτα με μάνγκο, αβοκάντο και γαρίδες

10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ένας υπέροχος και δροσερός συνδυασμός που θα καλύψει την πείνα σου. Τα φρούτα συναντούν τα λαχανικά και δημιουργούν έναν ελαφρύ συνδυασμό που θα λατρέψεις, ενώ οι γαρίδες δίνουν θαλασσινή γεύση στο γεύμα.
Θερμίδες: 160/μερίδα

Συστατικά

  • 230γρ. γαρίδες μεσαίες, καθαρισμένες, πλυμένες και μαγειρεμένες
  • 2 αβοκάντο ώριμα, ξεφλουδισμένα και χωρίς κουκούτσι
  • 1/4 φλ. salsa verde έτοιμη
  • 2 κ. σούπας νερό
  • 2 κ. σούπας λάιμ στυμμένο
  • 1 κ. σούπας μέλι
  • 1/4 κ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1 αγγούρι μέτριο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
  • 1 μάνγκο ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
  • 1 πιπεριά γλυκιά, κομμένη και χωρίς σπόρους
  • 1/2 φλ φύλλα κόλιαντρο
  • 300γρ. φύλλα σπανάκι baby

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Τοποθέτησε σε ένα μίξερ το μισό αβοκάντο, το νερό, τη salsa verde, το χυμό λάιμ και το μέλι.
  • Χτύπησέ τα μέχρι να γίνει λείο το μίγμα
  • Σε ένα μεγάλο μπολ πρόσθεσε τις γαρίδες, το αγγούρι, το μάνγκο, τη κόκκινη πιπεριά και το κόλιαντρο.
  • Χώρισε το σπανάκι και το υπόλοιπο αβοκάντο σε 6 πιάτα.
  • Τοποθέτησε το μείγμα με τις γαρίδες και το dressing πάνω από το σπανάκι.

 

Tip

Το πιάτο αυτό είναι κατάλληλο για διαβητικούς τύπου 2.

Read More

And More