Σαλάτα με μπρόκολο και ρεβίθια

15 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Νηστεία χωρίς τα αγαπημένα σου λαχανικά δεν γίνεται! Ετοίμασε αυτή τη σαλάτα με μπρόκολο και ρεβίθια και συνόδευσέ την με το κυρίως πιάτο σου.
200 θερμίδες/μερίδα

Συστατικά

  • 4 φλιτζάνια μπρόκολο
  • 1 κονσέρβα ρεβύθια, πλυμμένα και στραγγισμένα (ή αντίστοιχη ποσότητα βρασμένα)
  • 5 ψιλοκομμένα μικρά κρεμμύδια
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό
  • 1/3 φλιτζάνι ψημένα κουκουνάρια
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Ντιζόν
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού τριμμένο
  • 1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • 6 κουταλιές σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Μαγείρεψε το μπρόκολο στον ατμό μέχρι να μαλακώσει για 5- 7 λεπτά.
  • Αφού κρυώσει, κόψτο και ανακάτεψέ το με τα ρεβίθια, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό και το κουκουνάρι.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το σκόρδο, τη μουστάρδα, το μέλι με το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού. Σιγά-σιγά πρόσθεσε το λάδι, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Όταν αναμειχθούν καλά, αλατοπίπερωσε.
  • Πάνω από το μείγμα με το μπρόκολο ρίξε το dressing που ετοίμασες.

Tip


Read More

And More