Σαλάτα με παντζάρι και μανιτάρια

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Υπέροχος τρόπος να συνδυάζεις τους βολβούς του πατζαριού με μανιτάρια και ξηρούς καρπούς!

Συστατικά

  • ½ κιλό φρέσκα μανιτάρια
  • ½ κιλό παντζάρια φρέσκα (μόνο το βολβό)
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες ή στον τρίφτη
  • Μισό φλιτζ. ξηρούς καρπούς (καρύδια, κουκουνάρι, κάσιους)
  • Αλάτι
  • 2-3 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ.σούπας ξύδι μπαλσάμικο
  • 1 φλιτζ. ρόκα πλυμμένη (προαιρετικά)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλένουμε καλά τα παντζάρια και τα βράζουμε να μαλακώσουν.
  • Τα καθαρίζουμε από το εξωτερικό τους φλούδι και τα ψιλοκόβουμε ή τα τρίβουμε σε μια σαλατιέρα.
  • Ψιλοκόβουμε και σοτάρουμε τα μανιτάρια σε λίγο λάδι και τα ρίχνουμε πάνω από τα βρασμένα παντζάρια.
  • Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς, το σκόρδο, τη ρόκα (αν θέλουμε) και αλατοπιπερώνουμε.
  • Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το μπαλσάμικο και ανακατεύουμε.
  • Αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.

Tip

Η σαλάτα αυτή ταιριάζει ιδανικά με κατσικίσιο τυρί ή χαλούμι. Επίσης μπορείς να προσθέσεις και άλλα λαχανικά βρασμένα όπως μπρόκολο ή καρότο ή κουνουπίδι.

Read More

And More