Σαλάτα με ψητά baby παντζάρια

1h 15'
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Πράσινη σαλάτα με παντζάρια, σαγκουίνι και blue cheese

Συστατικά

  • 12 baby παντζάρια
  • 4 μεσαία πορτοκάλια σαγκουίνι
  • 1 ½ κ. σούπας ξύδι βαλσαμικό
  • 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ. σούπας μουστάρδα
  • 1 συσκευασία (150 gr) μεικτή πράσινη σαλάτα
  • 60 gr blue cheese
  • ¼ φλ. καρύδια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200℃.
  • Καθάρισε καλά τα παντζάρια και τοποθέτησέ τα σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, σχηματίζοντας ένα πουγκί.
  • Ψήσε τα παντζάρια για 45 λεπτά και μόλις κρυώσουν, κόψε κάθε ένα σε τέσσερα κομμάτια.
  • Τρίψε ένα πορτοκάλι, ώστε να πάρεις ένα κουταλάκι ξύσμα και καθάρισε και κόψε όλα τα πορτοκάλια.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξε τα κομμένα πορτοκάλια και πίεσε τα ελαφρώς ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους.
  • Πρόσθεσε στο μπολ την πράσινη σαλάτα, το βαλσαμικό, τη μουστάρδα, το λάδι, τα καρύδια και θρυμματισμένο το blue cheese και ανακάτεψε καλά.
  • Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι, σύμφωνα με τα γούστα σου και πρόσθεσε τέλος τα ψητά παντζάρια.

Tip


Read More

And More