Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ανθότυρο και φέτα

40' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Θες το ελαφρύ και γευστικό σου πιάτο να θυμίζει καλοκαίρι; Αυτή τη σαλάτα είναι ό, τι πρέπει. Ψάξε για ροδάκινα στη λαϊκή της γειτονιάς σου και ετοίμασε μια συνταγή, απλή και ελαφριά που θα σε δροσίσει, αλλά και θα σε χορτάσει.
230 θερμίδες

Συστατικά

  • 200γρ. φιλέτο κοτόπουλου κομμένο σε λεπτά φετάκια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 ώριμα ροδάκινα καθαρισμένα και κομμένα στα τέσσερα ή στα οκτώ (ανάλογα το μέγεθός τους)
  • 4 κ.σ. ξύδι σέρι
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 μεγάλη πράσινη λόλα
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 50 γρ. φέτα τριμμένη
  • 50 γρ. ανθότυρο σε κυβάκια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι (ιδανικά με ραμβδώσεις) και με ½ κ.σ. λάδι σόταρε το κοτόπουλο. Αλατοπιπέρωσε και ψήσε για τρία, τέσσερα λεπτά από κάθε πλευρά. Βγάλε σε πιάτο.
  • Στη συνέχεια πρόσθεσε στο τηγάνι άλλο ½ κ.γ. λάδι και τα ροδάκινα μαζί με τριμμένο πιπέρι. Ψήσε 1-2 λεπτά να πάρουν χρώμα στη σάρκα τους από κάθε πλευρά.
  • Βάλε 1 κ.σ. λάδι, ξύδι, μέλι και την πιπεριά τσίλι σε ένα μπολ ανακάτεψε καλά.
  • Κόψε τα λαχανικά σου μαζί, τη λόλα με τη ρόκα και βάλε στη σαλατιέρα. Ντρέσαρε τα λαχανικά σου και από πάνω στρώσε το κοτόπουλο και το ροδάκινο. Τέλος πασπάλισε με το τυρί και σέρβιρε.

Tip


Read More

And More