Σαλάτα με ρόκα και μοσχαρίσια μπριζόλα

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Χορταστική σαλάτα με ρόκα, ντομάτα και ψητό μοσχάρι

Συστατικά

Για τη vinaigrette:

  • 1/2 φλ. λάδι
  • 1/4 φλ. ξύδι
  • 1 κ. σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4 κ. γλυκού πιπέρι

Για τη σαλάτα:

  • 1 ψωμί φόρμας
  • 1/2 μεσαίο κρεμμύδι
  • 350 gr λάπα μοσχαρίσια
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 kg ντομάτες
  • 1 αγγούρι
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 1/2 φλ. φλοίδες παρμεζάνας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε καλά όλα τα υλικά της vinaigrette μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Κόψε το ψωμί σε κύβους και τοποθέτησε τα κομμάτια σε ένα ταψί και ψήσε για 20 με 25 λεπτά.
  • Κόψε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και ανακάτεψέ το με δύο κουταλιές από το dressing.
  • Ζέστανε ένα πυρίμαχο τηγάνι σε ψηλή φωτιά μέχρι να “καπνίσει”.
  • Αλατοπιπέρωσε πολύ καλά το κρέας και τοποθέτησέ το στο τηγάνι να ψηθεί για περίπου 10 λεπτά από την κάθε πλευρά.
  • Βάλε το κρέας σε μια ξύλινη επιφάνεια και μόλις περάσουν 10 λεπτά, κόψε σε λεπτές φέτες.
  • Κόψε τις ντομάτες και το αγγούρι σε μπουκιές και πρόσθεσέ τα στο μπολ με το κρεμμύδι.
  • Πρόσθεσε τη ρόκα, το φρυγανισμένο ψωμί και μισό φλιτζάνι από τη vinaigrette και ανακάτεψε καλά τα υλικά.
  • Πρόσθεσε και το λεπτοκομμένο κρέας και τις φλοίδες παρμεζάνας στη σαλάτα και ανακάτεψε.

Read More

And More