Σαλάτα με ρόκα, παντζάρι και καρότο

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Αυτή η σαλάτα με τα φρέσκα λαχανικά έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες Α, Β, C, E και K, που σημαίνει πως πέρα από γρήγορη απώλεια βάρους, θα έχεις και μια όμορφη και λαμπερή επιδερμίδα.

Συστατικά

  • Για τη σαλάτα:
  • 85 γραμμάρια ρόκα
  • 1 μεγάλο καρότο, καθαρισμένο και κομμένο
  • ½ μεσαίο παντζάρι καθαρισμένο και κομμένο
  • ½ αγγούρι, κομμένο στα τέσσερα κατά μήκος και σε λεπτές φέτες
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 εταιρεία ώριμο αβοκάντο, κομμένο σε κύβους
  • 2 κουταλιές της σούπας σπόρους ηλίανθου
  • 2 κουταλιές ωμά αμύγδαλα σε φέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας πασατέμπο
  • Για τη σάλτσα:
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • ½ κουταλάκι μέλι
  • ½ φλιτζάνι αβοκάντο ή ελαιόλαδο
  • μια μικρή κουταλιά ξηρή σκόνη μουστάρδας
  • θαλασσινό αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • ¼ φλιτζάνι φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για τη σαλάτα:
  • Ανακάτεψε τη ρόκα με τα κομμένα λαχανικά.
  • Πασπάλισε πάνω με καρύδια και σπόρους.
  • Για τη σάλτσα:
  • Σε ένα μικρό μπολ, ανακάτεψε το χυμό λεμονιού και το μέλι μέχρι να διαλυθεί το μέλι.
  • Πρόσθεσε λάδι, σκόνη μουστάρδας, αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψε πολύ καλά.
  • Πρόσθεσε το μαϊντανό και συνέχισε να ανακατεύεις.
  • Ρίξε λίγο από το dressing πάνω από τη σαλάτα και ανακάτεψε απαλά.
  • Σέρβιρε με την υπόλοιπη σάλτσα.

Tip


Read More

And More