Σαλάτα με σπανάκι και φιλέτο γλώσσας

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Το σπανάκι μαζί με το φιλέτο γλώσσας μπορούν να δώσουν μια πρωτότυπη γεύση στον ουρανίσκο σου!
Θερμίδες: 186

Συστατικά

  • 340 γραμμ. νωπά ή κατεψυγμένα φιλέτα γλώσσας
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 140 γραμμ. συσκευασία σπανάκι baby
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 227 γραμμ. φρέσκα μανιτάρια τεμαχισμένα στα τέσσερα
  • 1 πράσο κομμένο σε φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο κομμένο
  • 1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο ​​θυμάρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ξεπάγωσε τα φιλέτα γλώσσας.
  • Προθερμάνε το φούρνο.
  • Πασπάλισε το ψάρι με το αλάτι και το πιπέρι καγιέν.
  • Βάλε το ψάρι σε ένα λαδωμένο ταψί μέσα στο φούρνο.
  • Ψήσε για 4-6 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
  • Κόψε το ψάρι σε μικρά κομμάτια και κάλυψε το για να μείνει ζεστό.
  • Βάλε το σπανάκι σε ένα μεγάλο και βαθύ πιάτο.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
  • Πρόσθεσε και ψήσε για 4 λεπτά τα μανιτάρια, το πράσο και το σκόρδο μέχρι να σοταριστούν.
  • Πρόσθεσε τη ντομάτα και μαγείρεψε για 1 λεπτό ακόμα.
  • Πρόσθεσε το ξίδι και άφησε το να ζεσταθεί.
  • Προσθέστε το μείγμα στο σπανάκι και ανακάτεψε πολύ καλά.
  • Βάλε το ψάρι στην κορυφή της σαλάτας και πασπάλισε με ψιλοκομμένο φρέσκο ​​θυμάρι.

Tip


Read More

And More