Σαλάτα με “σπασμένο” αγγούρι και γιαούρτι

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Λαχταριστή και δροσιστική σαλάτα με άρωμα άνοιξης

Συστατικά

  • 1 μικρό σκόρδο
  • 2 κ. γλυκού χυμός λεμονιού
  • 1/2 φλ. γιαούρτι
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 100 gr αγγούρι
  • 100 gr ραπανάκια
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε σε ένα μπολ το σκόρδο λιωμένο με το χυμό λεμονιού και άφησέ τα να αρωματιστούν για μερικά λεπτά.
  • Συνδύασε το γιαούρτι με το λάδι και τη ζάχαρη, αλατοπιπέρωσε και ανακάτεψε καλά.
  • Ρίξε το μείγμα με το σκόρδο στο γιαούρτι και ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Με έναν πλάστη ή με τη χειρολαβή ενός μεγάλου μαχαιριού “χτύπησε” με προσοχή τα αγγούρια και τα ραπανάκια, ώστε να σπάσουν σε ακανόνιστα κομμάτια, χωρίς όμως να διαλυθούν.
  • Ανακάτεψε τα “σπασμένα” λαχανικά με τη σάλτσα γιαουρτιού και πρόσθεσέ τους αλάτι και πιπέρι.
  • Βάλε τη σαλάτα στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη για τουλάχιστον δύο ώρες, ώστε να ανακατευτούν οι γεύσεις και τα αρώματα.

Tip


Read More

And More