Σαλάτα με τσορίθο και γλυκοπατάτα

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Είναι πολύ νόστιμη και πικάντικη. Ό, τι πρέπει για να βγει απόγευμα μαζί με μπυρίτσα ή ουζάκι!

Συστατικά

  • 4 αυγά
  • 2 μεγάλες γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
  • 1 λουκάνικο τσορίθο
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 10 Ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 4 φύλλα μαρουλιού χοντροκομμένα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τα αυγά να βράσουν καλά και άφησέ τα να κρυώσουν
  • Σε ένα τηγάνι βάλε νεράκι να βράσει για 10 λεπτά και πρόσθεσε τις ροδέλες της γλυκοπατάτας. Σβήσε τη φωτιά και άφησε τις πατάτες μέσα να μαλακώσουν
  • Ζέστα ένα αντικολλητικό τηγάνι και πέρασε ελαφρά το τσορίθο μαζί με τις γλυκοπατάτες για μερικά λεπτά
  • Αφαίρεσε πρώτα τις πατάτες και κράτα το λουκάνικο να βγάλει το κόκκινο λάδι του
  • Βάλε και το λουκάνικο στο πιάτο και κράτησε το λάδι στο τηγάνι
  • Πρόσθεσε εκεί το σκόρδο να αρωματιστεί, και συμπλήρωσε το χυμό λεμονιού
  • Μοίρασε σε πιάτα στρώνοντας το μαρούλι, τις γλυκοπατάτες, τα λουκάνικα και τα αυγά κομμένα στα 4
  • Συμπλήρωσε τα ντοματίνια, και περίχυσε με το dressing λεμονιού που ετοίμασες στο τηγάνι!

Tip


Read More

And More