Σαλάτα με ζυμαρικά και σος γιαουρτιού

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

 

Απόλαυσε αυτήν τη σαλάτα κρύα και θα με θυμηθείς. Έχει υπέροχη γεύση και αν και λαχταριστή, έχει λίγες θερμίδες.

Θερμίδες: 252/ μερίδα

Συστατικά

 

  • 220γρ. βίδες ολικής
  • 420γρ. μαύρα φασόλια βρασμένα
  • 1φλ. καλαμπόκι
  • 2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
  • 1/4φλ. κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 1/3φλ. ελιές κομμένες σε φέτες
  • 1/4φλ. φρέσκο κόλιανδρο κομμένο
  • Για το dressing:
  • 3/4φλ. γιαούρτι χωρίς λιπαρά
  • 1 καυτερή πιπεριά κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 2κ. γλυκού μέλι
  • 1-2κ. σούπας χυμό λάιμ
  • 1κ. γλυκού σκόνη τσίλι
  • 1/2κ. γλυκού κύμινο
  • 1/2κ. γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • 1/8κ. γλυκού πάπρικα
  • 1/8κ. γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
  • 1/8κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
  • Φρεσκοτριμμένο αλάτι και πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα:
  • 1 αβοκάντο κομμένο σε κύβους

Τρόπος Μαγειρέματος

 

  • Μαγείρεψε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
  • Αφού γίνουν al dente, ξέπλυνέ τα με κρύο νερό για να κρυώσουν και στη συνέχεια μεταφέρετέ τα σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Πρόσθεσε μέσα στο μπολ τα μαύρα φασόλια, το καλαμπόκι, τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, τις ελιές και το κόλιαντρο.
  • Ανακάτεψε προσεκτικά με ένα κουτάλι για να συνδυάστούν όλα τα συστατικά.
  • Σε ένα μπλέντερ, πρόσθεσε όλα τα συστατικά για το dressing.
  • Χτύπησε για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να συνδυαστούν καλά.
  • Πρόσθεσε το dressing στα ζυμαρικά και ανακάτεψε καλά.
  • Πρόσθεσε το αβοκάντο και σέρβιρε σε 6 πιάτα.

Read More

And More