Σαλάτα μπρόκολο με αχλάδι και σος λεμόνι και δυόσμο

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Το μπρόκολο δεν είναι απαραίτητο να το βράσεις για να το απολαύσεις στα φαγητά σου. Είναι πολύ νόστιμο και σχεδόν ωμό. Δοκίμασε αυτή τη συνταγή που συνδυάζει αρώματα, γλυκιές και αλμυρές γεύσης, διατηρώντας την φρεσκάδα μιας ελαφριάς σαλάτας.

Συστατικά

  • 1 μέτριο κεφάλι μπρόκολο
  • 2 ώριμα αχλάδια
  • 2-3 κλωναράκια λεμονόχορτο
  • 1 μεγάλο λεμόνι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Χοντρό αλάτι, πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 3-4 φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένα
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • Φρέσκα φασολάκια βρασμένα (προαιρετικά)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλύνε το μπρόκολο καλά και κόψε σε φουντάκια. Βάλε σε μεγάλη κατσαρόλα μπόλικο νερό να βράσει. Βάλε το μπρόκολο σε πανέρι και βύθισε στο βραστό νερό για 4-5 λεπτά. Ξέπλυνε κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό
  • Πάρε το ξύσμα από το μισό λεμόνι
  • Κόψε το αχλάδι στα τέσσερα και στύψε πάνω του το μισό λεμόνι και κανέλα. Άφησε στην άκρη
  • Λιώσε το σκόρδο με το δυόσμο να πάρεις έναν πολτό. Βάλε σε ένα μπολ το λάδι, το χυμό από το υπόλοιπο λεμόνι και τον πολτό δυόσμου-σκόρδου και ανακάτεψε καλά. Αλατοπιπέρωσε
  • Βάλε το μπρόκολο σε μεγάλη σαλατιέρα μαζί με τα αχλάδια και περίχυσε με τη σος που έχεις ετοιμάσει
  • Πασπάλισε με λίγο ξύσμα, επιπλέον χοντρό θαλασσινό αλάτι και σέρβιρε. Μπορείς να προσθέσεις για έξτρα γεύση φασολάκια φρέσκα ελαφρώς βρασμένα και περασμένα από κρύο νερό να κρατήσουν το χρώμα τους

Tip

Επειδή τα φασολάκια δεν είναι της εποχής, δεν είναι υποχρεωτικό να τα προσθέσεις στη σαλάτα σου

Read More

And More