Σαλάτα νισουάζ με αυγό και τόνο

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Χορταστική και λαχταριστή σαλάτα νισουάζ με τραγανά φασολάκια

Συστατικά

Για την βινεγκρέτ:

  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. ξύδι
  • 1/4 φλ. μηλίτης
  • 2 κ. γλυκού μουστάρδα Dijon
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1/4 κ. γλυκού σκόνη μουστάρδας
  • 1/4 κ. γλυκού λεμονοπίπερο
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη σαλάτα:

  • 500 gr πατάτες
  • αλάτι, πιπέρι
  • 250 gr φασολάκια
  • 3 κ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 3 κονσέρβες τόνου σουρωμένες από το λάδι
  • 3 φλ. μαρούλι
  • 4 μεγάλα αυγά βραστά
  • 2 ώριμες ντομάτες στα τέσσερα
  • ελιές

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Στο μπλέντερ χτύπησε το λάδι με το ξύδι, τον μηλίτη, τη μουστάρδα και το σκόρδο μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα.
  • Πρόσθεσε τη σκόνη μουστάρδας, το λεμονοπίπερο και αλατοπίπερο και ξαναχτύπησε τα υλικά.
  • Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τις πατάτες, σούρωσέ τες και άφησέ τες να κρυώσουν.
  • Ξαναβάλε την κατσαρόλα με νερό στη φωτιά και βράσε τα φασολάκια για τέσσερα λεπτά.
  • Κόψε τις πατάτες σε κύβους και ρίξ’ τες σε ένα μεγάλο μπολ με δύο κουταλιές βούτυρο και αλατοπίπερο, ανακατεύοντας καλά.
  • Ανακάτεψε και τα βρασμένα φασολάκια με μία κουταλιά βούτυρο και αλατοπίπερο.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε τον σουρωμένο τόνο με τέσσερις κουταλιές από τη βινεγκρέτ και αλατοπίπερο.
  • Σε μια πιατέλα τοποθέτησε το μαρούλι και από πάνω βάλε τις πατάτες, τα φασολάκια, τα αυγά, τις ντομάτες, τον τόνο και τις ελιές.
  • Σέρβιρε με τη βινεγκρέτ σε ένα μπολάκι για να προσθέτεις όσο θέλεις.

Read More

And More