Σαλάτα με ψητά παντζάρια και φέτα

1 ώρα 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Δροσερή και χορταστική σαλάτα με ψημένα παντζάρια και φέτα, αρωματισμένα με λεμόνι και βότανα

Συστατικά

  • 1 kg παντζάρια
  • 2 κ. σούπας + έξτρα ελαιόλαδο
  • 1 κ. σούπας γλυκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • 1 κ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 κ. σούπας ξύδι
  • 1/2 κ. γλυκού μουστάρδα Dijon
  • 1/4 κ. γλυκού αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1/4 φλ. άνηθος, μαϊντανός και μέντα ψιλοκομμένα
  • 230 gr φέτα σε φέτες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
  • Τρίψε και καθάρισε καλά τα παντζάρια, τύλιξέ τα σε αλουμινόχαρτο ένα-ένα και τοποθέτησέ τα σε ένα ταψί.
  • Ψήσε για περίπου μία ώρα, τσεκάροντας ανά 20 λεπτά για να μην ξεραθούν και ρίξε μια κουταλιά νερό στο καθένα αν σου φαίνονται στεγνά.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το λάδι με το κρεμμύδι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το ξύδι, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Άφησε τα παντζάρια να κρυώσουν για 15 λεπτά και με μια πετσέτα πίεσέ τα στα χέρια σου για να αποφλοιωθούν (αν δεν φεύγει η φλούδα, σημαίνει πως πρέπει να ψηθούν λίγο ακόμη).
  • Κόψε τα παντζάρια στα τέσσερα και ρίξ’ τα στο μπολ με το dressing, ανακατεύοντας ώστε να καλυφθούν.
  • Άφησε τα παντζάρια να αρωματιστούν για 15 λεπτά και έπειτα πρόσθεσε τα μισά βότανα και ανακάτεψε καλά.
  • Πασπάλισε το μπολ με μία θρυμματισμένη φέτα τυριού και τα υπόλοιπα βότανα.
  • Σέρβιρε τη σαλάτα σε θερμοκρασία δωματίου, ραντίζοντας με λίγο λάδι και τοποθετώντας τις φέτες τυριού στο πλάι.

Read More

And More