Σαλάτα ρόκα μοτσαρέλα και κρουτόν

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Είναι ένα γεύμα ιδανικό για τις ζεστές ημέρες που έρχονται. Ελαφρύ, θρεπτικό, δροσερό και υγιεινό. Μια σαλάτα που θα καλύψει ακόμη και τις ανάγκες σου για κύριο γεύμα. 

Συστατικά

  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 4 φέτες ψωμί
  • 1 μικρό ξερό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.σ ξίδι
  • 1 μεγάλο ματσάκι ρόκα, πλυμένη και στραγγισμένη καλά
  • 1/3 του φλιτζανιού ελιές καλαμών, χωρίς κουκούτσι
  • 250 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα σε λεπτές φέτες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε 2 κ.σ ελαιόλαδο σε ένα μέτριο αντικολλητικό σκεύος και βάλε το ψωμί να ψηθεί, γυρίζοντας από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα
  • Κατέβασε τις φέτες και άσε τις να κρυώσουν
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το κρεμμυδάκι, το αλλάτι και το πιπέρι και το ξίδι. Συμπλήρωσε 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο και ανακάτεψε
  • Κόψε την ρόκα σε χοντρά κομμάτια σε ένα μεγάλο μπολ και περίχυσέ τη με το μείγμα λαδιού-ξιδιού. Ανακάτεψε με τα χέρια να νοτίσει παντού
  • Πρόσθεσε τις ελιές, τα ψημμένα ψωμάκια κομμένα σε κυβάκια και τις φέτες τη μοτσαρέλα και σέρβιρε

Tip

Δοκίμασε κόκκινο ξίδι από κρασί. Ακόμη και το μπαλσάμικο κάνει

Read More

And More