Σαλάτα ζυμαρικών με λαχανικά και dressing ελαιόλαδου

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια συνταγή με ελληνικές ρίζες. Τα πολλά λαχανικά είναι το χαρακτηριστικό της και το παρθένο ελαιόλαδο δίνει έντονη γεύση.
Θερμίδες: 147/ μερίδα

Συστατικά

  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1/2 πιπεριά κίτρινη
  • 180γρ. ζυμαρικά
  • 100γρ. φασολάκια καθαρισμένα
  • 1 1/2 φλ. τοματίνια κομμένα στα 4
  • 1/2 φλ. φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 50γρ. μοτσαρέλα θρυμματισμένη
  • 4 ελιές κομμένες
  • σπρέι μαγειρέματος
  • 3 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 1 κρεμμύδι σε φέτες
  • 2 1/2 κ. σούπας ξίδι βαλσάμικο λευκό
  • 1 κ. σούπας νερό
  • 1 κ. σούπας μουστάρδα dijon
  • 1/4 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4 κ. γλυκού πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο σε δυνατό γκριλ.
  • Καθάρισε τις πιπεριές και κόψ’ τες στη μέση.
  • Τοποθέτησέ τες σε ένα αντικολλητικό χαρτί και ψήσ’ τες για 15 λεπτά.
  • Βάλε τις πιπεριές μέσα σε μια σακούλα για τρόφιμα που κλείνει και άφησέ τες για 10 λεπτά.
  • Ξεφλούδισέ τες και τοποθέτησέ τες σε ένα μπολ.
  • Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Πρόσθεσε τα φασολάκια τα τελευταία 3 λεπτά του μαγειρέματος.
  • Στράγγιξέ τα και πρόσθεσε μέσα τα τοματίνια, το βασιλικό, τη μοτσαρέλα, τις ελιές, και τις πιπεριές.
  • Τοποθέτησε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίξε το σπρέι μαγειρέματος.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο και το κρεμμύδι και μαγείρεψε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Τοποθέτησέ το σε ένα μούλτι μαζί με το ξύδι, το νερό, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Ρίξε το dressing πάνω από τα μακαρόνια.

Tip


Read More

And More