Σαλάτα ζυμαρικών με μπέικον

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ένα κρύο πιάτο που μπορείς να το φτιάξεις στη στιγμή! Και νόστιμο και light!
Θερμίδες: 248

Συστατικά

  • 227 γραμμάρια ζυμαρικά τύπου πένες, κοχύλια
  • 4 φέτες ψιλοκομμένο μπέικον
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1 μεσαίο κολοκυθάκι κομμένο στα τέσσερα
  • 450 γραμμάρια ντοματίνια
  • 1/2 φλιτζάνι τυρί τριμμένο (παρμεζάνα, γραβιέρα ή της επιλογής σου)
  • 1/4 φλιτζανιού μικρά φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Μαγείρεψε τα ζυμαρικά χωρίς αλάτι.
  • Ενώ βράζουν τα ζυμαρικά, σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα μαγείρεψε το μπέικον για 5 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανό.
  • Αφαίρεσε το μπέικον με μια τρυπητή κουτάλα και σόταρε μέσα στο λάδι που τηγάνισες το μπέικον το σκόρδο και το κρεμμύδι για 2 λεπτά.
  • Πρόσθεσε τα κολοκυθάκια και μαγείρεψε για 3 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  • Πρόσθεσε και το καλαμπόκι και τις ντομάτες και μαγείρεψε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  • Πρόσθεσε τα ζυμαρικά στο μείγμα ντομάτας και ανακάτεψε.
  • Μαγείρεψε 1 λεπτό ή μέχρι να ζεσταθεί καλά, ανακατεύοντας συχνά.
  • Αφαίρεσε από τη φωτιά και πρόσθεσε 1/4 φλιτζάνι τυρί, βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και ανακάτεψε. Πασπάλισε με το υπόλοιπο τυρί.
  • Για το dressing της σαλάτας:
  • Ανακάτεψε 1 κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο, 1 κουταλιά της σούπας χυμό πορτοκαλιού, 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι, 1/2 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι.
  • Χτύπησέ τα σε 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και ανακάτεψε το dressing με 6 φλιτζάνια ανάμεικτα λαχανικά για σαλάτα.

Tip


Read More

And More