Πέντε έξυπνες κινήσεις για να κάνεις τη σαλάτα σου πιο χορταστική και νόστιμη

Όταν ακούς τη λέξη “σαλάτα” συνήθως σου έρχεται στο μυαλό ένα ελαφρύ γεύμα που δεν υπάρχει περίπτωση να σε χορτάσει και να σε ικανοποιήσει γευστικά. Αυτό το σενάριο ίσχυε στο παρελθόν που η μαγειρική στο σπίτι ήταν μια συνήθεια και όχι μια δημιουργική διαδικασία. Πλέον οι σαλάτες έχουν “εμπλουτιστεί” με πολλά υλικά που δίνουν γεύση και -φυσικά- μπορούν να τις μεταμορφώσουν σε ένα πλούσιο κυρίως γεύμα.

Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σου πέντε τρόπους για να κάνεις τη σαλάτα σου πιο γευστική, χορταστική, αλλά και light. Με μικρά μυστικά κι έξυπνες κινήσεις μπορείς να δημιουργήσεις πιάτα που θα προκαλούν το αίσθημα κορεσμού, θα είναι πεντανόστιμα και θα σε βοηθήσουν να αδυνατίσεις. Ξέρω ότι όταν περάσουν οι γιορτές σκέφτεσαι να εντάξεις ξανά στο πρόγραμμά σου μια ισορροπημένη διατροφή, οπότε αυτές οι συμβουλές που θα δεις προς τα κάτω σου είναι απαραίτητες. Ναι, οι σαλάτες είναι ο πιο τέλειος και νόστιμος τρόπος να απαλλαχθείς από τα κιλά των εορτών.

 

Πρόσθεσε ζυμαρικά

Σκέφτεσαι ότι τα ζυμαρικά παχαίνουν και προσπαθείς να τα αποφεύγεις όταν θέλεις να χάσεις κιλά. Τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως όμως, δεν έχουν καμία σχέση με τα “λευκά”. Τα ζυμαρικά ολικής είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, κάτι που σημαίνει ότι βοηθούν στη λειτουργία του εντέρου και προκαλούν το αίσθημα κορεσμού. Πρόσθεσε μισό φλιτζάνι μικρά ζυμαρικά στη μαρουλοσαλάτα σου και άλλαξέ της γεύση.

 

Προτίμησε άπαχη πρωτεΐνη

Είναι το μυστικό των μοντέλων για να παραμένουν αδύνατες. Ναι, η πρωτεΐνη είναι το food trend της εποχής μας και ο καλύτερος φίλος της σαλάτας μας. Η πρωτείνη μας χορταίνει, κάνει το μεταβολισμό να λειτουργεί καλύτερα και αυξάνει την καύση λίπους. Μπορείς λοιπόν να προσθέσεις στη σαλάτα σου 1 σπιρτόκουτο τυρί, 1 αυγό, 2 φέτες γαλοπούλα, 1 τόνο ή 120γρ. κοτόπουλο.

 

Βάλε χρώμα

Βαρέθηκες τις ίδιες σαλάτες; Η λύση βρίσκεται στα χρώματα! Βάλε χρώμα στη σαλάτα σου, όπως παντζάρι, καρότα, καλαμπόκι, ακόμα και φρούτα που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον σου γευστικά και οπτικά.

 

Δοκίμασε νέες κουζίνες

Μπορείς να εμπλουτίσεις τις γεύσεις σου με υλικά που ανήκουν στις άλλες κουζίνες. Αυτό βέβαια θέλει προσοχή γιατί τα συγκεκριμένα υλικά μπορεί να έχουν πολλές θερμίδες (όπως η soy sauce που έχει πολύ αλάτι). Μπορείς όμως να βάλεις κινόα, χούμους, αβοκάντο, λαχανάκια Βρυξελλών και γενικά ό,τι σου κάνει “κλικ” αρκεί να έχεις τσεκάρει πρώτα τις θερμίδες.

 

Επέλεξε το ρύζι

Ναι, μην σου φαίνεται περίεργο. Το ρύζι (ιδανικά το καστανό) είναι η τέλεια επιλογή που θα κάνει τη σαλάτα σου πιο χορταστική. Επιπλέον, το ρύζι είναι ένας λόγος για να απορροφήσει ο οργανισμός σου πιο εύκολα το σίδηρο, οπότε μπορείς να το συνδυάσεις με μοσχάρι, μαύρα φασόλια, φακές (πηγές σιδήρου) και φυσικά τα αγαπημένα σου λαχανικά.

Read More

And More