Spring is tastefull! Ανοιξιάτικες σαλάτες με λιγότερες από 200 θερμίδες!

Ήρθαν σαν την Άνοιξη και μου έδωσαν αυτό που λαχταρούσα. Φρεσκάδα, γεύση, χρώμα, άρωμα και γενικά μια αίσθηση πως κάτι αλλάζει. Φεύγει επιτέλους το μουντό χρώμα και το κρύο και έρχεται η πιο όμορφη εποχή. Τώρα θα μου πεις, όλα αυτά σε μια σαλάτα; Και ακόμη περισσότερα! Φυτικές ίνες που θα σε βοηθήσουν να χωνέψεις πιο γρήγορα, αμέτρητες βιταμίνες για να λάμπεις – μέσα και έξω – και ελάχιστες θερμίδες!

Τι άλλο θέλεις; Μα φυσικά τα υλικά! Κάνε κλικ επάνω στην αγαπημένη σου συνταγή για να δεις τι θα χρειαστείς για να την ετοιμάσεις. Κατέβασε την κάρτα με την διαδικασία παρασκευής στον υπολογιστή και εμπλούτισε με ανοιξιάτικο χρώμα το αρχείο με τις TLIFE συνταγές.

Πικάντικη ρόκα μπλέκει το άρωμά της με την γλυκιά και ζουμερή φράουλα. Μια σαλάτα που εκτός από γεύση θα σου αφήσει και μια υπέροχη φρεσκάδα στο στόμα. Δοκίμασέ τη και με 2-3 λεπτές φέτες προσούτο και ένα ποτήρι αφρώδη οίνο ή σαμπάνια.

Μα γίνεται το παντζάρι ψητό; Κι όμως γίνεται και η γεύση του μαζί με το φρέσκο κρεμμυδάκι και την dressing είναι απολαυστική. Άλλη μια σαλάτα που χορταίνει, αφήνοντας στον τέλος μια ανάλαφρη αίσθηση φρεσκάδας.


Τα σπαράγγια είναι ίσως το πιο gourmet λαχανικό! Ό,τι είναι το χαβιάρι για τα θαλασσινά. Συνδύασέ τα με κομμάτια σολομού και πράσινα λαχανικά.

Η αλήθεια είναι πως ο ανανάς ξεφεύγει λίγο από την ανοιξιάτικη διάθεσή! Σε ταξιδεύει σε τοπία περισσότερο τροπικά και καλοκαιρινά. Έλα όμως που η γεύση του δένει άψογα με το φρέσκο σπανάκι; Δοκίμασε τη σαλάτα αυτή. Είναι σίγουρο πως θα τη λατρέψεις!

Βάλε φαντασία! Θα βρεις στο μανάβικο δεκάδες όλφρεσκα πράσινα λαχανικά. Περίχυσέ τα με δροσιστική dressing ελαιόλαδου και κομματάκια πικάντικου κατσικίσιου τυριού.

Και καλή σας όρεξη!

Read More

And More