Συνταγή για ανοιξιάτικη σαλάτα με αγγούρι και ραπανάκια

15 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μία σαλάτα που θα φέρει την Άνοιξη στο πιάτο σου και θα δροσίσει τον ουρανίσκο σου χάρη στον ηδονικό συνδυασμό αγγουριού και φρέσκων ραπανακίων. 

Συστατικά

  • 3 κουτ. της σούπας λευκό ξύδι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. μαρούλι
  • 1 μεγάλο αγγουράκι, κομμένο στη μέση κατά μήκος
  • 300 γρ. ραπανάκια, φρέσκα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 μικρό ματσάκι, φύλλα κόλιαντρο
  • 1 κουτ. της σούπας ζάχαρη
  • Σησαμέλαιο (για το σερβίρισμα)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, κόβεις τα κρεμμύδια σε μερίδες και πλένεις το μαρούλι.
  • Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις το ξύδι, τη ζάχαρη και το σησαμέλαιο. Προσθέτεις και τα κρεμμυδάκια και ανακατεύεις.
  • Καθαρίζεις το αγγούρι, αφαιρείς όσους περισσότερους από τους σπόρους του αγγουριού μπορείς και στη συνέχεια το κόβεις σε ροδέλες.
  • Ρίχνεις τα κομμένα ραπανάκια ραπανάκια στο μπολ με το ξύδι και ανακατεύεις πολύ καλά.
  • Προσθέτεις όλα τα υλικά σου σε μία σαλατιέρα, περιχύνεις με λίγο ελαιόλαδο και απολαμβάνεις.

Read More

And More