Συνταγή για πράσινη σαλάτα με παντζάρια, ρόδι και ξηρούς καρπούς

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Η σαλάτα στο γιορτινό τραπέζι εκτός από νόστιμη και θρεπτική δείχνει τέλεια χάρη στο πορτοκάλι και το ρόδι. 

Συστατικά

  • 6 παντζάρια κομμένα σε κύβους
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο πορτοκάλι κομμένα σε μικρά καρέ
  • 1 ½ κούπα ωμά καρύδια
  • 1/3 κούπας σιρόπι σφενδάμου
  • ¼ κ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 6-8 κούπες πράσινη σαλάτα
  • 2 ρόδια καθαρισμένα
  • 170 γραμμάρια φέτα ή ανθότυρο
  • αλάτι

πιπέρι

Υλικά για το ντρέσινγκ

  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • ¼ κούπας ξύδι βαλσάμικο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Στρώνεις αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και τοποθετείς τα κομμένα παντζάρια μαζί με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
  • Τα ψήνεις για 30 περίπου λεπτά και τα αφήνεις στην άκρη
  • Σε ένα δεύτερο ταψί με αντικολλητικό χαρτί βάζεις τα καρύδια, το σιρόπι σφενδάμου, το πιπέρι καγιέν και αλάτι
  • Τα αφήνεις να ψηθούν για 20 περίπου λεπτά ενώ τα ανακατεύεις ενδιάμεσα
  • Σε μια σαλατιέρα βάζεις τα λαχανικά, τα παντζάρια, τα ρόδια, τα καρύδια και το τυρί και τα ανακατεύεις απαλά με την ξύλινη κουτάλα
  • Ανακατεύεις σε ένα μικρό βάζο τα υλικά του ντρέσινγκ και το ρίχνεις πάνω από τη σαλάτα.
  • Σερβίρεις.

Read More

And More