Συνταγή για ρώσικη σαλάτα

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Τα κρεατικά τα ετοίμασες! Τι άλλο μένει για το πασχαλινό τραπέζι; Μα, φυσικά, οι σαλάτες. Ξεκινάμε από την ρώσικη! 

Συστατικά

  • 2 μέτριες πατάτες
  • 4 μικρά καροτάκια
  • 1 κόκκινο μήλο
  • 2 στικ σέλερι κομμένα σε κυβάκια
  • 1 κουτ. της σούπας μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά
  • 1/2 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι 2%
  • 1 κουτ. της σούπας καρύδια, σπασμένα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κουτ. του γλυκού σιναπόσπορο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, καθαρίζεις τις παράτες και τα καρότα και τις κόβεις σε ομοιόμορφα κυβάκια.
  • Ψήνεις τις πατάτες σου σε μία κατσαρόλα σε νερό ή στον ατμό.
  • Σε μία μεγάλη σαλατιέρα, βάζεις τα βραστά λαχανικά σου, τα καρύδια, το μήλο και το σέλερι και αλατοπιπερώνεις.
  • Σε άλλο μπολ, ανακατεύεις το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το σιναπόσπορο και λίγο αλατοπίπερο.
  • Ανακατεύεις καλά και περιχύνεις τα λαχανικά σου.
  • Ανακατεύεις να πάει παντού η σος γιαουρτιού και σερβίρεις. Η σαλάτα αυτή είναι τέλειο συνοδευτικό για κρεατικά και κοτόπουλο.

And More