Συνταγή για σαλάτα με κινόα και αμύγδαλα

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Μία χορταστική σαλάτα που μπορεί να μετατραπεί εύκολα σε κυρίως γεύμα. Πλούσια σε πρωτεΐνη, ασβέστιο και θρεπτικά στοιχεία. 

Συστατικά

  • 1/4 φλ. αμύγδαλα
  • 1/2 φλ. κινόα
  • 4 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1/8 κουτ. του γλυκού πιπέρι κόκκινο
  • 1 κουτ. του γλυκού φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι, χοντρό
  • 1 κολοκύθι κομμένο σε φέτες
  • 1 σέλινο κομμένο σε κύβους
  • 1/2 λεμόνι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Ψήνεις τα αμύγδαλα για 7 λεπτά.
  • Ξεπλένεις την κινόα με κρύο νερό και την στραγγίζεις πολύ καλά.
  • Ανάβεις το μάτι σε μέτρια ένταση και τοποθετείς πάνω ένα τηγάνι.
  • Προσθέτεις 2 κουτ. του γλυκού ελαιόλαδο, την πιπεριά, το σκόρδο, τα κρεμμύδια και το πιπέρι. Μαγειρεύεις για 5 λεπτά.
  • Προσθέτεις στο τηγάνι την κινόα, το θυμάρι, 1 φλ. νερό και το χοντρό αλάτι.
  • Τα αφήνεις να πάρουν μια βράση, μειώνεις την ένταση και τα καλύπτεις για 7 λεπτά για να σιγοβράσουν.
  • Προσθέτεις το κολοκύθι, το καλύπτεις ξανά και βράζεις για 5 – 8 λεπτά, μέχρι να γίνει τρυφερή η κινόα.
  • Προσθέτεις το σέλινο και τα αμύγδαλα και ανακατεύεις για λίγο.
  • Αφαιρείς  από το μάτι και, πριν το σερβίρεις, προσθέτεις το λεμόνι, για γεύση.
  • Απολαμβάνεις!

Read More

And More