Συνταγή για σαλάτα με παντζάρια και φέτα

1 ώρα και 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Τα παντζάρια θεωρούνται super food και είναι της εποχής. Συνδυάζονται απίθανα με τη φέτα και τα καρύδια και όλα μαζί δημιουργούν την πιο λαχταριστή σαλάτα. 

Συστατικά

  • 6-10 παντζάρια
  • 180 γρ. ρόκα
  • 90 γρ. τυρί φέτα
  • 2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
  • 1 ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
  • 1 κ.γλ.  μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • ξύσμα και χυμό απο 1 λεμόνι
  • 1 κ.γλ. ρίγανη
  • καρύδια
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ξεφλουδίζεις τα παντζάρια και τα κόβεις στη μέση
  • Τα τοποθετείς σε ένα ταψί και προσθέτεις βαλσάμικο, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
  • Τα ψήνεις στους 180 βαθμούς για 50 περίπου λεπτά
  • Αν κολλήσουν προσθέτεις ελάχιστο νερό
  • Τα αφαιρείς από το φούρνο και τα αφήνεις στην άκρη να κρυώσουν
  • Σε ένα μικρό ταψί βάζεις τα καρύδια και τα ψήνεις για 5-6 λεπτά
  • Τα αφαιρείς και όταν κρυώσουν τα κόβεις στη μέση
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνεις το ξίδι βαλσάμικο, μουστάρδα, μέλι, σκόρδο, ρίγανη, ξύσμα και χυμό λεμονιού και σιγά σιγά το ελαιόλαδο ενώ ανακατεύεις πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν
  • Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι
  • Κόβεις τα παντζάρια σε μικρούς κύβους και τα ρίχνεις στο μπολ με το ντρέσινγκ
  • Προσθέτεις τη ρόκα, θρυμματισμένη φέτα και τα καρύδια
  • Απολαμβάνεις τη σαλάτα σου.

Read More

And More