Συνταγή για ζεστή σαλάτα με φακές και κολοκύθα

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Τις μέρες που κάνει κρύο, θες να απολαύσεις ένα αληθινά ζεστό φαγητό. Και με λίγες θερμίδες. Voila!

Συστατικά

  • 1 μεγάλη κίτρινη κολοκύθα κομμένη στη μέση, χωρίς κουκούτσια
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε λωρίδες
  • 3 κουτ. της σούπας + έξτρα για το σερβίρισμα
  • 1/2  φλ. φύλλα φασκόμηλου
  • 100 gr φακές
  • 2 κουτ. του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 2 κουτ. της σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1/4 φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1/4 φλ. δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 1/2 φλ. εστραγκόν ψιλοκομμένο
  • 100 gr γκοργκοντζόλα, θρυμματισμένη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθέρμανε τον φούρνο στους 250 βαθμούς και τοποθέτησε την σχάρα στην μεσαία θέση.
  • Κόψε την κολοκύθια στην μέση, άδειασε το εσωτερικό από τα κουκούτσια και έπειτα κόψ’ την σε λεπτές φέτες (με την φλούδα).
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε την κολοκύθα με το κρεμμύδι και δύο κουταλιές λάδι, το φασκόμηλο, αλάτι και πιπέρι.
  • Άπλωσέ τα σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήσε για μισή ώρα.
  • Αφαίρεσε από τον φούρνο και άφησέ τα για 10 λεπτά να κρυώσουν.
  • Ζέστανε ένα κατσαρολάκι με νερό ως την μέση και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός ρίξε τις φακές, χαμήλωσε την φωτιά και σιγόβρασε για περίπου 20 λεπτά.
  • Σούρωσε τις φακές και άφησέ τες να κρυώσουν πριν τις ρίξεις σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Ανακάτεψέ τες με το ξύσμα και χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το εστραγκόν, αλατοπίπερο και μία κουταλιά λάδι.
  • Πρόσθεσε την ψημένη κολοκύθα με τα κρεμμύδια στις φακές και ανακάτεψε προσεκτικά.
  • Σέρβιρε ραντίζοντας με έξτρα λάδι και με την θρυμματισμένη γκοργκοντζόλα.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164