Συνταγή για ζεστή σαλάτα με φακές και κολοκύθα

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Τις μέρες που κάνει κρύο, θες να απολαύσεις ένα αληθινά ζεστό φαγητό. Και με λίγες θερμίδες. Voila!

Συστατικά

  • 1 μεγάλη κίτρινη κολοκύθα κομμένη στη μέση, χωρίς κουκούτσια
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε λωρίδες
  • 3 κουτ. της σούπας + έξτρα για το σερβίρισμα
  • 1/2  φλ. φύλλα φασκόμηλου
  • 100 gr φακές
  • 2 κουτ. του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 2 κουτ. της σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1/4 φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1/4 φλ. δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 1/2 φλ. εστραγκόν ψιλοκομμένο
  • 100 gr γκοργκοντζόλα, θρυμματισμένη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθέρμανε τον φούρνο στους 250 βαθμούς και τοποθέτησε την σχάρα στην μεσαία θέση.
  • Κόψε την κολοκύθια στην μέση, άδειασε το εσωτερικό από τα κουκούτσια και έπειτα κόψ’ την σε λεπτές φέτες (με την φλούδα).
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε την κολοκύθα με το κρεμμύδι και δύο κουταλιές λάδι, το φασκόμηλο, αλάτι και πιπέρι.
  • Άπλωσέ τα σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήσε για μισή ώρα.
  • Αφαίρεσε από τον φούρνο και άφησέ τα για 10 λεπτά να κρυώσουν.
  • Ζέστανε ένα κατσαρολάκι με νερό ως την μέση και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός ρίξε τις φακές, χαμήλωσε την φωτιά και σιγόβρασε για περίπου 20 λεπτά.
  • Σούρωσε τις φακές και άφησέ τες να κρυώσουν πριν τις ρίξεις σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Ανακάτεψέ τες με το ξύσμα και χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το εστραγκόν, αλατοπίπερο και μία κουταλιά λάδι.
  • Πρόσθεσε την ψημένη κολοκύθα με τα κρεμμύδια στις φακές και ανακάτεψε προσεκτικά.
  • Σέρβιρε ραντίζοντας με έξτρα λάδι και με την θρυμματισμένη γκοργκοντζόλα.

Read More

And More