Sangria με cranberries και μήλο

1,5 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

65 θερμίδες

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
  • 1 μεγάλο ξυλάκι κανέλας
  • 4 κόκκους μπαχάρι
  • 3 ολόκληρα γαρίφαλα
  • 1 αστέρι γλυκάνισο
  • 2 φλιτζάνια κράνμπερις
  • 2 μήλα σε κύβους
  • 750 ml σανγκρία
  • 1/3 φλιτζάνι ruby port
  • 1/3 φλιτζάνι Cointreau
  • 1/3 φλιτζάνι χυμός κράνμπερι
  • παγάκια για σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα  ανακάτεψε το νερό, τη ζάχαρη, το κόκκινο πιπέρι, την κανέλα, το μπαχάρι, το γαρύφαλλο και το γλυκάνισο.
  • Σιγόβρασε το σιρόπι σε μέτρια χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.
  • Σούρωσε σε ένα μπολ και πρόσθεσε τα cranberries και τα μήλα.
  • Κάλυψε το και βάλ’ το στο ψυγείο για όλο το βράδυ.
  • Πριν σερβίρεις, στράγγιξε τα φρούτα βάζοντάς τα σε κανάτα και κράτα ξεχωριστά το σιρόπι.
  • Ανάμιξε στην κανάτα τη σανγκρία με το ruby port, το Cointreau, τον χυμό κράνμπερι, τα φρούτα και τα 3/4 φλιτζανιού από το σιρόπι.
  • Βάλε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
  • Σέρβιρε με παγάκια.

Tip

Το υπόλοιπο σιρόπι της συνταγής μπορεί να μείνει στο ψυγείο για την επόμενη δόση από το μεθυστικό αυτό κοκτέιλ!

Read More

And More