Σάντουιτς με ψητά λαχανικά και πέστο κόλιανδρου

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Να σου πω κάτι; Σάντουιτς δεν είναι μόνο μπέικον, λιπαρά και βαριά φαγητά. Μπορεί να γίνει νόστιμο και απόλυτα υγιεινό! Απόδειξη; Αυτή εδώ η συνταγή…

Συστατικά

  • 2/3 φλιτζανιού φρέσκο κόλιανδρο (χωρίς κοτσάνια)
  • ¼ φλιτζαντιού μαϊντανό (μόνο οι κορυφές)
  • 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ. νερό
  • 1 κ.σ. κουκουνάρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλες κόκκινες πιπεριές (ή φλωρίνης)
  • 4 μέτριες φέτες μελιτζάνας
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα σε ροδέλες
  • 4 φέτες φρυγανισμένο ψωμί

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Φτιάξε την πέστο: σε μίξερ βάλε τον κόλιανδρο, το μαϊντανό, την παρμεζάνα και το σκόρδο. Όταν πολτοποιηθούν πρόσθεσε το κουκουνάρι και το νερό. Χτύπησέ τα λίγο και πρόσθεσε σιγά, σιγά το ελαιόλαδο
  • Βάλε σε ρηχό ταψί μία λαδόκολλα και ψέκασέ την με λίγο βούτυρο σε σπρέι. Βάλε τις πιπεριές και ψήστε τες στο γκριλ για 10-15 λεπτά γυρνώντας τες για να ψηθούν ομοιόμορφα
  • Βγάλτες από το φούρνο και βάλτες κατευθείαν σε ένα μπολ που θα το σκεπάσεις και θα το αφήσεις έτσι για 15′-20′ λεπτά. Μετά ξεφλούδισέ τες, κόψτες στη μέση και αφαίρεσε τα σπόρια
  • Ψέκασε τις μελιτζάνες με βούτυρο και αλατοπιπέρωσέ τες. Ψήστε τες σε μέτριο γκριλ κι από τις δύο πλευρές μέχρι να μαλακώσουν
  • Βγάλτες από το φούρνο, βάλε πάνω από κάθε φέτα μισή πιπεριά και μοτσαρέλα και ξαναβάλτες στο γκριλ μέχρι να λιώσει το τυρί
  • Άλειψέ σε κάθε φέτα ψωμάκι λίγη από την πέστο. Βάλε από μία σύνθεση μελιτζάνας στα μισά ψωμάκια και σκέπασέ τα με το άλλο μισό
  • Αν θέλεις ψήσε ελαφρά τα ψωμάκια και σέρβιρέ τα ζεστά

Tip


Read More

And More