Σάντουιτς με τυρί και κολοκυθάκι

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Γρήγορη λύση και υγιεινή! Ένα σάντουιτς με βάση το απολαυστικό κολοκυθάκι! Ξέρεις πως πολλές φορές δεν χρειάζεται κοπο, απλά τρόπο…

Συστατικά

  • ¼ φλιτζανιού μαγιονέζα
  • 2 φλιτζάνια φρέσκο σπανάκι
  • 1 κ.γ. λιωμένο σκόρδο
  • Μια πρέζα αλάτι και πιπέρι
  • 8 φέτες του 1,5 εκατοστού ψωμί με προζύμι
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 60 γρ. κατίκι Δομοκού ή κατσικίσιο τυρί
  • 1 μικρό κολοκυθάκι κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
  • 1 ντομάτα σε ροδέλες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε στο μπλέντερ τη μαγιονέζα, 1 φλιτζάνι από το σπανάκι, στο σκόρδο το αλάτι και το πιπέρι να γίνουν ένα λείο μίγμα.
  • Άλειψε τη μία πλευρά κάθε φέτας ψωμιού με λάδι. Ακούμπησέ τες με τη λαδωμένη πλευρά προς τα κάτω σε λαδόκολλα.
  • Άλειψε τις μισές φέτες με το τυρί και από πάνω βάλε μία φέτα κολοκυθάκι, ντομάτα και λίγο σπανάκι. Άλειψε τις άλλες μισές φέτες με το μίγμα της μαγιονέζας και κάλυψε με αυτές το σάντουιτς.
  • Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάλε τα σάντουιτς σε μέτρια-δυνατή φωτιά και ψήστα για 6-8 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσει το ψωμί.
  • Σέβριρέ τα συνοδεύοντάς τα με όση μαγιονέζα και σπανάκι έχει απομείνει.

Tip


Read More

And More