Σάντουιτς με ζουμερό φιλέτο μοσχαριού

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστά σάντουιτς με μοσχαρίσιο φιλέτο, ρόκα και πίκλες κρεμμυδιού

Συστατικά

Για τις πίκλες κρεμμυδιού:

  • 1 φλ. ξύδι
  • 1 φλ. νερό
  • 1 κ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες

Για το φιλέτο:

  • 500 gr κόντρα φιλέτο μοσχαριού
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4 κ. γλυκού πιπέρι

Για τα σάντουιτς:

  • 1/3 φλ. μαγιονέζα
  • 1/4 φλ. μουστάρδα ολικής άλεσης
  • 1 1/2 φλ. ρόκα
  • 4 φέτες κρεμμυδιού
  • 4 ψωμάκια για burger

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά βάλε το ξύδι με το νερό, τη ζάχαρη και το αλάτι και μόλις διαλυθεί η ζάχαρη αφαίρεσε από τη φωτιά.
  • Βάλε το μείγμα μαζί με το κρεμμύδι σε ένα βάζο και άφησέ το να κρυώσει.
  • Προθέρμανε το φούρνο στο γκριλ και αλατοπιπέρωσε το κρέας και από τις δύο πλευρές του.
  • Βάλε το φιλέτο σε μια σχάρα, τοποθέτησε τη σχάρα στην πιο ψηλή θέση του φούρνου και από κάτω βάλε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο για τα υγρά που θα στάξουν.
  • Ψήσε για περίπου πέντε λεπτά, γύρισε πλευρά και ψήσε για άλλα περίπου επτά λεπτά.
  • Άφησε το φιλέτο να “σταθεί” για 10 λεπτά και έπειτα κόψε σε λεπτές φέτες.
  • Ανακάτεψε τη μαγιονέζα με τη μουστάρδα σε ένα μπολ και σούρωσε τις πίκλες κρεμμυδιού.
  • Άπλωσε το μείγμα μουστάρδας στα ψωμάκια σα σάντουιτς και από πάνω μοίρασε το φιλέτο, τη ρόκα και το φρέσκο κρεμμύδι.

Read More

And More