Σάντουιτς Ρατατούιγ

45' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Οι Γάλλοι το λένε ρατατούιγ! Εμείς μπριάμ ή και τουρλού. Τι θα έλεγες να το κάνεις γέμιση για ένα χορταστικό και υγιεινό σάντουιτς; Μελιτζάνα, κολοκυθάκι, πιπεριές και άλλα λαχανικά σε έναν ακαταμάχητο συνδυασμό.

Συστατικά

  • 1 μέτρια μελιτζάνα κομμένη σε ροδέλες μισού εκατοστού
  • Αλάτι
  • ½ φλιτζάνι διάφορες ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 2 μικρές καυτερές πιπεριές χωρίς σπόρια
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό
  • 1/4 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο & λίγο ακόμα για το ψήσιμο
  • 4 μικρές ντομάτες σε χοντρές ροδέλες
  • 1 μέτριο κολοκυθάκι κομμένο σε φέτες κάθετα
  • 340 γρ. πιπεριές Φλωρίνης από βάζο καλά στραγγισμένες
  • 1 στρογγυλό καρβέλι ψωμί (περίπου 20 εκατοστά διάμετρος) κομμένο οριζόντια και χωρίς την ψίχα του

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε σε ένα τρυπητό τις μελιτζάνες με 3/4 κουταλιού αλάτι. Πίεσέ τες ελαφρά. Άφησέ τες μισή ώρα να ξεπικρίσουν.
  • Βάλε στο μπλέντερ τις ελιές, τις καυτερές πιπεριές και το μαϊντανό και λιώσε χωρίς όμως να τις κάνεις πουρέ. Ρίξε το μείγμα σε μπολ, πρόσθεσε τη μαγιονέζα και ανακάτεψε καλά.
  • Προθέρμανε το γκριλ. Άλειψε το κολοκυθάκι, τις ντομάτες και τις μελιτζάνες με λαδάκι και αλατοπίπερο και βάλτα να ψηθούν γυρίζοντάς τους πλευρά, 4′ λεπτά τις ντομάτες και 7′ λεπτά τα λαχανικά.
  • Άλειψε το εσωτερικό του καρβελιού με το μίγμα της ελιάς. Ρίξε μέσα τα ψητά λαχανικά, τις πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες και σκέπασε το καρβέλι.
  • Σέρβιρε αμέσως ή τύλιξέ το σε πλαστική μεμβράνη και βάλτο στο ψυγείο για 4 ώρες

Tip


Read More

And More