Συνταγή για μουστοκούλουρα

1 ώρα και 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Νηστίσιμα αλλά και πεντανόστιμα, τα μουστοκούλουρα συνοδεύουν τέλεια τον πρωϊνό ή απογευματινό σου καφέ ενώ είναι το τέλειο σνακ για το γραφείο. 

Συστατικά

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ. γ. μαγειρική σόδα
  • ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • 1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλ. πετιμέζι
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κ. γ. κανέλα σε σκόνη
  • ½ κ. γ. γαρίφαλο τριμμένο.

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Διαλύεις τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύεις προσεχτικά μέχρι να αφρίσει.
  • Σε μία μικρή λεκάνη ρίχνεις το ελαιόλαδο, το πετιμέζι, το κονιάκ, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού με τη σόδα, την κανέλα και το γαρίφαλο και τα χτυπάς με το μίξερ για 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτεις το αλεύρι μέχρι να δεις πως η ζύμη είναι μαλακή και απαλή.
  • Σε αυτό το σημείο σταματάς να χτυπάς με το μίξερ και ζυμώνεις με το χέρι προσθέτοντας λίγο αλεύρι όποτε χρειάζεται, μέχρι να μην κολλάει στα χέρια σου.
  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180οC
  • Πλάθεις τη ζύμη σε λωρίδες και τις κόβεις σε μήκος που φτάνει τα 10εκατοστά.
  • Σχηματίζεις στρογγυλά κουλουράκια και τα τοποθετείς στο ταψί αφού προηγουμένως έχεις στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
  • Τα ψήνετε για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Τα βγάζεις από το φούρνο και περιμένεις να κρυώσουν πριν τα ξεκολλήσεις από το χαρτί.

Photo: iStock

And More