Συνταγή για νηστίσιμα ρεβίθια με σπανάκι

15 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
2 ώρες και 25 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Αν νηστεύεις τα όσπρια είναι ότι καλύτερο. Σήμερα θα τα συνδυάσεις με σπανάκι σε ένα πιάτο που περιλαμβάνει δύο superfoods. 

Συστατικά

  • 1/2 κιλό ρεβύθια, μουλιασμένα σε νερό από το προηγούμενο βράδυ
  • 1.5 κιλό σπανάκι, καθαρισμένο, πολύ καλά πλυμμένο και χοντροκομμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 3 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ψιλά καρέ
  • 1 κ. σ. πελτέ ντομάτας
  • άνηθο ψιλοκομμένο
  • 50 ml λευκό, ξηρό κρασί
  • χυμό από 1 1/2 λεμόνι
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνεις τα ρεβίθια, τη δάφνη, το σκόρδο, το σέλερι και νερό να καλύπτει τα υλικά
  • Τα αφήνεις να βράσουν σε δυνατή φωτιά για για 5 περίπου λεπτά
  • Αφαιρείς τον αφρό που δημιουργείται κατά το βράσιμο με την τρυπητή κουτάλα και χαμηλώνεις τη φωτιά
  • Αφήνεις να βράσουν για 2 ώρες με την κατσαρόλα σκεπτασμένη
  • Σε μια δεύτερη κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι ρίχνεις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι
  • Προσθέτεις τον πελτέ και το κρασί, ανακατεύεις και τα αφήνεις για μερικά λεπτά μέχρι να εξατμιστεί
  • Ρίχνεις το σπανάκι, ανακατεύεις και περιμένεις 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει
  • Προσθέτεις τα ρεβίθια, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα αφήνεις να βράσουν για 15 περίπου λεπτά σε δυνατή φωτιά
  • Λίγο πριν τα αφαιρέσεις από την εστία ρίχνεις τον άνηθο.

Photo: iStock

Read More

And More